Herinrichting voormalig Vinkenterrein

Houtzaagmolen ‘De Goede Verwachting’ wordt de centrale blikvanger van de herinrichting van het voormalige Vinkenterrein. Net als vroeger. De braakliggende locatie - tussen de Fabrieksgracht, Ruyghweg en Sluisdijkstraat - lag er tot voor kort verwaarloosd bij, maar daar is met de komst van het nieuwe Cruyff Court, de fraai aangelegde parkeervakken en een sportveld verandering in gekomen. En dat is nog maar het begin.

Rondom het molenerf worden in totaal 32 woningen in de sociale huur- en koopsector gerealiseerd, die de aanwezigheid van de molen versterken en passen in het oorspronkelijke stadsbeeld. Daarnaast worden de gedempte Molenvaart, Fabrieksgracht en Steengracht in ere hersteld. De buurt is nauw betrokken bij het project ‘Molenerf, Vinkenterrein’. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal buurtvoorzieningen, zoals het heemtuinenproject van de Stichting Buurtbedrijf. 

‌Aan het project ‘Molenerf, Vinkenterrein’ zijn naast Helderse Molenstichting ‘De Onderneming’ ook Woningstichting Den Helder, Aannemingsbedrijf L. van der Wal en Zn BV en architectenbureau Kapitein Jacobs Kapitein verbonden.

Aan het project ‘Molenerf, Vinkenterrein’ zijn naast Helderse Molenstichting ‘De Onderneming’ ook Woningstichting Den Helder, Aannemingsbedrijf L. van der Wal en Zn BV en architectenbureau Kapitein Jacobs Kapitein verbonden.

in samenwerking met
Contact
Wilt u meer weten? 
‌Aarzel niet en neem contact op met de Helderse Molenstichting "De Onderneming". 

‌Helderse Molenstichting "De Onderneming"
Abel Tasmanstraat 14
1782 TE Den Helder

‌E: john@deheldersemolen.nl
T: 06 51 357 395

‌Rekeningnummer:
‌IBAN NL25 RABO 0335 6772 23
Follow us
Helderse Molenstichting "De Onderneming" is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).